15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (2024)

Als de geestdagen om de hoek komen kijken, is het tijd om gekke haardag ideeën te bedenken! We delen hier de 15 beste gekke haardag ideeën zodat je de show kunt stelen met je hilarische stijl.

Van gekke paardenstaarten à la Cindy Lou Who tot vlechten op steroïden en warrige bedhead looks, je zult het gekste haar van de klas hebben met een van de stijlen die we hieronder delen.

Wat zijn enkele goede gekke haardag ideeën?

  • Vergeet perfectie – het gaat allemaal om wilde, losse stijlen
  • Toupeer je wortels voor maximaal volume en een rommelig gevoel
  • Kies voor accessoires en gekleurde sprays voor gekke looks

Crazy hair day is niet voor niets ieders favoriete spirituele dag. Je kunt letterlijk uit bed rollen met je haar dat er waanzinnig rommelig uitziet en niemand slaat een oog dicht!

Maar dat is niet het plan dit jaar. Nee – je gaat een beetje moeite doen voor je gekke haardag ideeën en je rolt de klas in met de wildste ‘do’ van allemaal!

Gekke haardag ideeën zijn vrij eenvoudig. We hebben het over opzettelijk rommelige, gekke of ronduit verontrustende kapsels die breken met alle gebruikelijke stijlregels.

In plaats van strakke, volumineuze paardenstaarten, zijn we op zoek naar ratty-tatty opgestoken versies waardoor het lijkt alsof je onlangs geëlektrocuteerd bent.

Vergeet schattige, klassieke vlechten – deze dag staat in het teken van scheve, ongelijke vlechten met kleerhangerdraad voor Pippy Langkous vibraties!

We zien af van de gebruikelijke rommelige golven, gedefinieerde krullen en glanzend steil haar ten gunste van warrige, geplaagde en pluizige massa’s manen. Gekke kleuren, gekke accessoires en stijlgeheimen maken deze gekke haardagideeën bijzonder.

Het is eindelijk tijd om die vergeten bak met haaraccessoires uit je badkamerkast te halen. Als het kleurrijk, vreemd of onverwacht is, kun je het onderdeel maken van je crazy hair day look!

Dat is de echte truc om je crazy hair day look te maken – binnenkomen met iets unieks en een stijl die nog niet door iedereen op school is gedaan.

Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en een kostuum aantrekken dat bij je gekke kapsel past!

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar stijlen die je in een minuutje in elkaar zet of meer ingewikkelde looks die iets meer van je tijd vergen. We hebben hieronder ideeën voor iedereen, alle haartypes en alle haarlengtes!

Blijf lezen om onze favoriete crazy hair day ideeën te zien en leer de geheimen om deze looks in een handomdraai te stylen.

15 unieke gekke haardag ideeën

Het is geregeld – dit zijn de 15 beste crazy hair day ideeën die je dit jaar kunt dragen. Van schattige looks die je bijna op een gewone dag zou kunnen dragen tot gekke stijlen die je zullen doen barsten, kijk eens naar de unieke stijlen die je kunt dragen tijdens de Spirit Week!

1. Gekke Cupcake Space Buns

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (1)

danswithwords/Shutterstock

Deze look begint met twee space buns die worden opgezoet met cupcake wikkels, een beetje vilt en rode pompons voor de kers op de top! Het is een gemakkelijk gek haar dag idee en werkt voor alle leeftijden.

Probeer het ook eens met een enkele topknoop in plaats van space buns.

2. Flyaway ballonvlechten

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (2)

Yuganov Konstantin/Shutterstock

Deze gemakkelijke stijl is een show-stopper en het soort gekke haardag idee waarmee je een prijs wint!

Gebruik flexibele draad om je gevlochten staarten naar buiten en omhoog te vormen, bind dan heliumballonnen aan de vlechten om ze klaar te laten lijken om op te stijgen!

3. Grillige, gekke touwvlecht

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (3)

Dan Rentea/Shutterstock

Draaien, draaien en veel kleur maken dit een van de beste gekke haardag ideeën om te proberen! Een beetje tijdelijke kleurspray maakt het gemakkelijk om deze look uit te proberen.

Begin met een hoge pony, splits in tweeën en draai beide kanten in dezelfde richting. Wikkel de twists om elkaar heen om het af te maken. Draad door de vlecht helpt je bij het draaien!

4. Silly Twisty Tube Vlechten

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (4)

Sandy Morelli/Shutterstock

Ga naar school met je haar in gekke staartjes en gedraaide pijpenragers voor een maximaal effect! Deze look is eenvoudig en begint met verward, geplukt haar dat in vlechten wordt getrokken.

Gebruik een potlood om je pijpenragers vorm te geven en nestel ze in de basis van elke paardenstaart.

5. Bedhead Crazy Braids

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (5)

Roman Samborskyi/Shutterstock

Deze look heeft weinig moeite maar veel impact, perfect voor gekke haardag ideeën! Begin met het verdelen van je haar in twee gelijke (of totaal scheve, dat is aan jou!) secties.

Toupeer en verknoei elke helft voor volume en een gekke vibratie, vlecht dan alleen de uiteinden. Maak ze af met verschillend gekleurde haarbanden om de look af te maken!

6. Rommelige kleur-gespoten stijl

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (6)

Denis Moskvinov/Shutterstock

Een beetje tijdelijke kleurspray in de tinten van je keuze is alles wat je nodig hebt om een crazy hair day te winnen. Breng het in vlagen aan voor een veelkleurig effect!

Maak je manen op met een beetje gel om ze op hun plaats te houden. Gebruik je vingers om de stijl super rommelig en leuk te maken voor spirituele dag!

7. Whoville Geïnspireerde Top Knoop

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (7)

Een schattig klein meisje verkleed als Cindy Lou Who viert Dr. Seuss Day in Colorado Springs, CO op 2 maart 2019/Gary Reinwald/Shutterstock

Kleine vlechtjes, een grote topknoop en een paar haarbanden trekken een op Cindy Lou Who geïnspireerde look snel bij elkaar. Een hoge paardenstaart met twee dunne secties die aan elke kant zijn weggelaten is het uitgangspunt.

Vlecht die 2 secties en zet ze opzij, gebruik dan een kleine strook karton om je paardenstaart te ondersteunen terwijl je hem op zichzelf vouwt en zet hem vast met 2 haarbanden. Speld de vlechten op in de basis en voeg een lint toe!

8. Komisch coole krulspelden

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (8)

New Africa/Shutterstock

Als je een “ik werd zo wakker”-gevoel wilt uitstralen, dan zijn krulspelden en de optionele badjas de manier om dat te doen. Wikkel je haar in grote krulspelden met klittenband, trek wat gezellige loungewear aan en maak je klaar voor de comfortabelste spirituele dag van je leven.

9. Rommelige multi-vlechten met accessoires

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (9)

Mariusz S. Jurgielewicz/Shutterstock

Als je een doos vol ongepaste haaraccessoires hebt, is dit het moment om te schitteren! Maak een paar hangende vlechten rond je hoofd en zet ze elk vast met een klein elastiekje.

Voeg kralen, linten en strikken toe om de look aan te kleden voor die gekke vibe!

10. Gekke Kleurrijke Clown Pruik

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (10)

KarepaStock/Shutterstock

Een snelle shortcut onder de gekke haardag ideeën is de snelle en eenvoudige pruik. Zet er een op in de kleur en stijl van je keuze om de look aan te nemen die je wilt! Hier is een superkleurige krullenpruik met een limoengroene boa perfect.

11. Funky Liberty Spikes

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (11)

Lisa A/Shutterstock

Hoge, rechtopstaande spikes gestyled met veel heavy duty gel is een geweldige optie voor gekke haardag ideeën. Als je haar een beetje te lang of te dik is om het helemaal te spikes, voeg dan wat vlechten of vlechten toe om vast te zetten wat je niet kunt spikes.

Kleurenspray is een geweldige manier om deze gekke look nog meer te laten knallen!

12. Droopy Loop Buns

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (12)

Stivog/Shutterstock

Als je niet veel tijd hebt om je gekke haardagideeën te stylen, probeer dan snelle lusknotten met een paar verschillend gekleurde haarbanden.

Maak je knotten rommelig en trek er een paar stukken uit om de look vast te spijkeren! Felle oogmake-up laat deze stijl echt knallen.

13. Bendy gevlochten vlechten

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (13)

Patrick Foto/Shutterstock

Gebruik een beetje draad of een gebogen kleerhanger om je vlechten te structureren en in een gekke vorm te buigen! Je kunt ze omhoog buigen zoals Pippi Langkous of ze een lus en draai geven.

Waaier de uiteinden uit en spuit ze in met haarlak om deze gekke look af te maken!

14. Gekke multi-staarten

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (14)

Zurijeta/Shutterstock

Als vlechten meestal verwijzen naar twee paardenstaarten, gaan we voor “multi-staarten” voor deze waanzinnig geïnspireerde look! Het is perfect en het is een van de makkelijkste gekke haardag ideeën om te proberen.

Alles wat je nodig hebt zijn verschillende kleine elastiekjes in verschillende kleuren. Maak je geen zorgen over het gelijkmatig of precies maken van elke sectie – hoe rommeliger, hoe beter!

15. Pippi pijpenrager vlechten

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (15)

Daria Nipot/Shutterstock

Maak je vlechtjes staande met behulp van heavy-duty pijpenragers of een beetje draad voor de Pippi Langkous look!

Kleurrijke pijpenragers zijn coole accessoires voor deze gekke vlechten, en haarlak op de geplukte uiteinden maakt de look nog elektrischer.

Dingen om te overwegen

Gekke haardag ideeën zijn zo leuk om door te bladeren en over na te denken. Terwijl je nadenkt over wat je het leukst vindt, kijk dan eens naar deze handige tips en dingen om te overwegen voor crazy hair day.

  • Kies stijlen die niet plat zullen vallen. Haarlak, bobby pins, flexibele draad en stevig vasthoudende gel zijn allemaal geheimen voor het bereiken van gekke stijlen voor crazy hair day. Zorg ervoor dat je iets gebruikt waardoor je stijl de hele dag blijft zitten! Niets is erger dan een leuk gekke haardag idee dat plat valt in de tweede periode.
  • Het hoeft niet tijdrovend te zijn. Als je mee wilt doen aan crazy hair day maar geen uur aan je haar wilt spenderen, ga dan voor iets makkelijks! Je haar plagen en klitten is een geweldige look, net als scheve vlechten, raar geplaatste paardenstaarten, loshangende vlechten en supermoeilijke knotten.
  • Stapel de accessoires op. Kleurrijke, stevige en gestructureerde haaraccessoires maken crazy hair day zo leuk! Kies een paar clips, haarbanden, scrunchies, hoofdbanden en barrettes om je look compleet te maken. Zelfs sjaals, kralen en ornamenten (of andere onverwachte niet-haaraccessoires) kun je in de look verwerken.
  • Breng wat kleur aan. Ziet je kapsel er niet gek genoeg uit? Spuit wat kleur op met tijdelijke kleur- of glitterspray! Het duurt maar een seconde om het aan te brengen en je wast het er zo weer uit met een enkele shampoo. Zorg ervoor dat je je kleding beschermt als je spuit nadat je je hebt aangekleed!
  • Zorg ervoor dat het echt crazy hair day is. Sommigen van ons zijn op school verschenen tijdens de spirit week met ons haar zo gek mogelijk gestyled, om vervolgens te ontdekken dat het eigenlijk dwaze sokken dag was (waargebeurd verhaal). Zorg ervoor dat het echt crazy hair day is voordat je het huis uitgaat met deze looks!

Welke gekke haardag ideeën ga jij proberen?

Er zijn maar weinig dagen waarop mensen zo enthousiast zijn als de crazy hair day. Het is een kans om de boel op te schudden, gek te doen, en je manen op volledig gekke en onverwachte manieren te dragen. Wat is er niet leuk aan?

Gekke haardag ideeën variëren van de makkelijkste, basis stijlen zoals rommelige knotten en vlechten tot complexe, show-stopping looks zoals de flyaway ballon vlechten, gelled vrijheid spikes, en schattige Cindy Lou Who looks hierboven.

Bedenk hoeveel tijd je ‘s ochtends hebt om je klaar te maken, zodat je kunt bepalen welke look je gaat proberen. Als je 10 minuten of minder hebt om je manen op te krikken, ga dan voor een van de eenvoudigere opties zodat je sneller de deur uit kunt, maar niet minder pittig.

Wij houden van de omgekeerde Pippi-vlechten, hangende knotten, in kleur gespoten stijlen en pruiken voor ochtenden met weinig tijd.

Als je wat meer tijd hebt om met je haar te knoeien, ga dan voor een van de meer ingewikkelde gekke stijlen! Wij houden van de spikes, multi-tails, krulspelden en rommelige gevlochten looks als je wat meer tijd hebt om ze af te maken.

Crazy hair day is misschien wel een van de leukste spirituele dagen van het jaar, en nu heb je 15 unieke en leuke crazy hair day ideeën om je aan te wagen.

Kies de stijl die je het leukst vindt en loop vol vertrouwen door de gangen. Je haar ziet er misschien gek uit, maar het is allemaal logisch als je ziet hoe hilarisch de stijlen van alle anderen eruitzien!

15 unieke gekke haardag ideeën voor 2023 - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5866

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.